Έρευνα: Οι… ξεροκέφαλοι ζουν περισσότερο

Published on 18 December 2017
 

Όσοι είναι πεισματάρηδες, ευσυνείδητοι εργαζόμενοι και αισιόδοξοι στη ζωή τους, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της μακροζωίας.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ρώμης και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο μελέτησαν 29 άτομα, ηλικίας μεταξύ 91 και 101 ετών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερη σωματική υγεία από συγγενείς τους, ηλικίας 51 έως 75 ετών.
Οι γηραιότεροι, κάτοικοι εννέα χωριών στο Cilento της νότιας Ιταλίας, είχαν καλύτερη υγεία από ότι οι νεότεροι συγγενείς τους, γεγονός που δείχνει ότι τα χρόνια που ακολουθούν, προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας.

Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η υψηλή αυτοπεποίθηση, η έντονη αίσθηση ελέγχου των καταστάσεων και η ικανότητα λήψης αποφάσεων ήταν πιο έντονη στους αιωνόβιους.

«Η αγάπη των ανθρώπων για τη γη τους, την ιδιοκτησία τους, τους δίνει ένα στόχο, ένα σκοπό για να ζήσουν», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Anna Scelzo. «Αυτή είναι η ζωή μου και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω» είναι η βασική σκέψη των γηραιότερων ανθρώπων, όπως επισημαίνει η ίδια.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα άρθρα του Συναισθάνομαι έχουν καθαρά ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του προσωπικού σας Ιατρού ή Ψυχολόγου. Πρωτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να διαβάσετε στο διαδίκτυο πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας Ιατρό.
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"

Υποστηρίξτε με το Like σας την νέα σελίδα του Συναισθάνομαι στο Facebook

Η Ομάδα του Συναισθάνομαι σας περιμένει στην Σελίδα μας στο Facebook. Σας ευχαριστούμε.