Εσύ ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι τον θυμό σου;

Published on 8 December 2017
 

«Μίλα όσο είσαι θυμωμένος και θα βγάλεις την καλύτερη ομιλία που θα μετανιώσεις ποτέ». Αν δεν θες να βρεθείς σ’ αυτή τη θέση, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

Πολλοί σοφοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο θυμός δεν είναι τίποτε άλλο από μια αδυναμία. Ο θυμός μπορεί να κάνει το μυαλό σου άνω κάτω και να σε οδηγήσει σε ανούσιες και επικίνδυνες κάποιες φορές αποφάσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι πολύ υπομονετικός την ώρα του θυμού σου, ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα στο μέλλον καθώς, εκτός από τη συναισθηματική πίεση που προκαλεί, βάζει σε κίνδυνο και τις κοινωνικές, προσωπικές και επαγγελματικές σου σχέσεις.
Μη δημοσιοποιείς το θυμό σου στα κοινωνικά δίκτυα
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα ως διέξοδο και για να «μεταδώσουν» θυμωμένες πληροφορίες και σκέψεις σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Μην το κάνεις. Δεν είναι σκόπιμο να λες σ’ ολόκληρο τον κόσμο πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή. Εκτός του ότι, χωρίς να το καταλάβεις, χτίζεις μια αρνητική κοινωνική εικόνα για σένα, επιπλέον «ρίχνεις» με τα θυμωμένα σου σχόλια και τους φίλους σου. Καλύτερα να δείχνεις την δυνατή σου εικόνα και να μην τονίζεις τις αδυναμίες σου.
Δεν είναι σκόπιμο να λες σ’ ολόκληρο τον κόσμο πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή

Μην παίρνεις αποφάσεις όσο είσαι θυμωμένος
Οταν θέλεις να πάρεις μια σωστή απόφαση, επικεντρώσου στην κατάσταση και να στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Επιπλέον, είναι σκόπιμο ό,τι κάνεις, να το κάνεις όσο είσαι ήρεμος. Αν πάρεις μια απόφαση υπό την πίεση της οργής ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων, το πιθανότερο είναι ότι θα μετανιώσεις αργότερα. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξεις την ικανότητα ελέγχου των συναισθημάτων σου, ιδίως όταν έχεις να κάνεις με σοβαρά ερωτήματα της ζωής. Θα πρέπει να χαράξεις μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα συναισθήματα και τις ευθύνες στη ζωή σου.

Μην κακομεταχειρίζεσαι τους άλλους λόγω του θυμού σου
Δεν το παρατηρείς, αλλά όταν είσαι θυμωμένος, συχνά το «βγάζεις» στους άλλους. Προσπάθησε να ελέγξεις τα συναισθήματα σου, αν δεν θέλεις να κόψεις τις γέφυρες και να προσβάλλεις τους ανθρώπους γύρω σου. Χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές αναπνοής που βοηθούν στη μείωση του στρες και στην εξάλειψη του θυμού. Αν κι αυτό δεν βοηθάει, τότε απομακρύνσου μέχρι να ηρεμήσεις, καθώς δεν χρειάζεται να υποφέρει και ο περίγυρος σου από τα συναισθήματα σου. Οι σοφοί και επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την τάση να κάνουν την κακή μέρα τους καλύτερη, αντί να χαλούν τη διάθεση εκείνων που βρίσκονται γύρω τους.
Αν πάρεις μια απόφαση υπό την πίεση της οργής ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων, το πιθανότερο είναι ότι θα μετανιώσεις αργότερα
Μην οδηγείς
Οταν είσαι θυμωμένος, προσπάθησε να μην οδηγήσεις. Ερευνες έχουν δείξει ότι οι θυμωμένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι για επίθεση κι αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο απρόσεκτοι και επιθετικοί στο δρόμο. Μην οδηγείς όταν αισθάνεσαι τον θυμό να τρέχει στις φλέβες σου γιατί βάζεις τον εαυτό σου και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο. Αν νιώσεις άγχος την ώρα που οδηγείς, σταμάτησε για λίγο στην άκρη μέχρι να ηρεμήσεις. Σκέψου ότι, όταν θυμώνεις, δεν βλέπεις μπροστά σου, σωστά; Τώρα σκέψου ότι μπορεί να βρεθεί μπροστά σου ένας πεζός κι εσύ να μην τον δεις…
Μην οδηγείς όταν αισθάνεσαι τον θυμό να τρέχει στις φλέβες σου γιατί βάζεις τον εαυτό σου και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο

Μη μιλάς σε όλο τον κόσμο

Είναι φυσιολογικό να θες να μιλήσεις για τα προβλήματα σου και ό,τι βασανίζει την ψυχή σου, αλλά αυτά θα πρέπει να τα μοιραστείς μόνο με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, γιατί οι άλλοι μπορούν να σε παρερμηνεύσουν και να αρχίσουν τα κουτσομπολιά για σένα και τη ζωή σου. Οι έμπιστοι φίλοι θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς να απαλλαγείς από το θυμό και να απολαύσεις τη ζωή. Καλύτερα να περάσεις τη στιγμή του θυμού σου μόνος σου, ώστε να προστατεύσεις την ιδιωτική σου ζωή.

Μην ξαναγυρίσεις στις κακές συνήθειες
Εύκολο να το καταλάβεις, ότι μια γερή δόση θυμού μπορεί να σε ξανασπρώξει σε κακές συνήθειες που κόπιασες να αποβάλλεις, όπως το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοόλ. Μην χαλάσεις την προσπάθεια σου: κοίτα καλύτερα να βρεις πιο υγιεινούς τρόπους για να δουλέψεις αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα, όπως η φυσική άσκηση, η οποία κατευνάζει τον θυμό και τα αρνητικά συναισθήματα. Αν γυμνάζεσαι τακτικά, μπορείς να αυξήσεις το επίπεδο της σεροτονίνης στον οργανισμό σου – η ορμόνη αυτή μειώνει την επιθετική συμπεριφορά και σε κάνει πιο ευτυχισμένο.
Μια γερή δόση θυμού μπορεί να σε ξανασπρώξει σε κακές συνήθειες που κόπιασες να αποβάλλεις

Μην κοινωνικοποιείσαι
Θα το ξέρεις ήδη, ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι κοινωνικός και να απολαμβάνεις την παρέα των ανθρώπων γύρω σου, όταν είσαι γεμάτος θυμό. Καλύτερα να κρατάς απόσταση μέχρι να μπορέσεις να τον ελέγξεις, διαφορετικά μπορεί να αποξενωθείς με τους ανθρώπους γύρω σου. Όσοι βιώνουν λιγότερο θυμό είναι πιο επιτυχημένοι και κοινωνικά δημοφιλείς, επειδή οι άνθρωποι αγαπούν εκείνους που εκπέμπουν ευχάριστη ενέργεια.
πηγη

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα άρθρα του Συναισθάνομαι έχουν καθαρά ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του προσωπικού σας Ιατρού ή Ψυχολόγου. Πρωτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να διαβάσετε στο διαδίκτυο πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας Ιατρό.
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"

Υποστηρίξτε με το Like σας την νέα σελίδα του Συναισθάνομαι στο Facebook

Η Ομάδα του Συναισθάνομαι σας περιμένει στην Σελίδα μας στο Facebook. Σας ευχαριστούμε.