Κανόνες μοναξιάς και ευτυχίας

Published on 2 January 2018
 

Το πρωί μου αρέσει να παρακολουθώ τον κόσμο, και να συγκεντρώνω τη σκέψη μου αγκαλιάζοντας την ολοκαίνουργια ημέρα.

Να αντικρύζω τις πρώτες ηλιαχτίδες, να ακούω τους ήχους της ζωής που ξυπνάει. Παρακολουθώ με κάθε χτύπο της καρδιάς, αλλά πάνω απ ‘όλα, μου αρέσει αυτή η ώρα που είμαι μόνη.
Οι άνθρωποι φοβούνται να είναι μόνοι, αλλά είναι απόλαυση για εμένα.
Αν μπορούμε να αγκαλιάσουμε τη δική μας μοναξιά,ίσως να βλέπαμε το βαθύτερο νόημα της ζωής, και την ευτυχία να επικοινωνείς με τον Δημιουργό σου.
Οι άνθρωποι γύρω μας είναι εσωστρεφής

Ο κόσμος του σήμερα φαίνεται να έχει πρόβλημα με τη δική σας μοναξιά, αλλά και τη δική του. Υμνούν τους επικοινωνιακούς και εξωστρεφείς ανθρώπους- εκείνους δηλαδή που ξέρουν πώς να ελίσσονται μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών χαρακτήρων στην εργασία, ή μέσα σε μια παρέα.

Πιστεύουμε ότι η ομαδική εργασία, ή κάποια μόνιμη συνεργασία, είναι ο μόνος τρόπος για να βρούμε απάντηση σε ένα πρόβλημα, και ο μόνος τρόπος για το μέλλον.
Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν το ήμισυ του κόσμου δεν συμφωνεί. Σίγουρα η ευπλασία του λόγου, και η ρητορική του λόγου, γίνεται το επίκεντρο σε συζητήσεις σε πάρτι, στην εργασία, ή όπου αλλού αναπτύσσονται μεγάλες ομάδες και σε πολλούς αρέσει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής.

Κάποιοι σκέφτονται αν πράγματι μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς συνεργασία, και να αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι κακό με αυτούς που προτιμούν να δουλεύουν μόνοι τους.
Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα εσωστρεφή άτομα.

Σύμφωνα με ορισμένες στατιστικές, υπάρχει περίπου 50% πιθανότητα ότι είστε και εσείς.

Εάν είσαι εσωστρεφής, καλώς ήρθατε στο club. Αυτά τα άτομα προτιμούν να δουλεύουν μόνοι, αλλά αισθάνονται αυτόνομοι και κύριοι του εαυτού τους. Για ένα εσωστρεφή, δεν σημαίνει ότι δεν τους αρέσει να βγαίνουν έξω, να έχουν φίλους ή να είναι το κέντρο της προσοχής έστω για μια τυχαία φορά. Σημαίνει ότι δεν δίνουν σε αυτό μεγάλη αξία .

Για τον εσωστρεφή, το να είσαι σε ενεργή κοινωνική κατάσταση είναι διασκεδαστικό, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες. Όταν οργανώνουν ένα γεγονός, αφήνουν την επόμενη μέρα για ανάκαμψη και ξεκούραση.
Όταν δουλεύουν ομαδικά, δεν θα κάνουν κάτι παραγωγικό και χρήσιμο μέσα στον συνωστισμό των απόψεων, αλλά αν τους αφήσετε μόνους να σκεφτούν για λίγο, ίσως εκπλαγείτε με αυτό που θα καταφέρουν.
Αν θέλετε να έρθουν μαζί σας για παρέα, πηγαίνετε κάπου ήσυχα, όπου μπορείτε να μιλήσετε.

Έχει μεγάλη αξία να είσαι μόνος, και ο χειρισμός της μοναχικότητας δίνει εκτός από την αίσθηση ανεξαρτησίας, και την ικανότητα της αυτονομίας που είναι πολύ σημαντικό μέρος της ύπαρξης. Αν είστε εσωστρεφής προσπαθείτε να φτιάξετε τον κόσμο σας καλύτερο, και να είστε σίγουροι ότι αυτά που μαθαίνετε προσθέσουν αξία στη ζωή σας.

1. Τα πάτε πολύ καλά μόνοι σας.

Είστε άνθρωπος που δεν χρειάζεστε την έγκριση κανενός άλλου για να είναι αληθινός. Όταν είστε μόνοι, να θυμάστε ότι εσείς το επιλέξατε .

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε κάποιον για παρέα, αλλά αν έχετε υψηλά πρότυπα φιλίας λέτε στον εαυτό σας ότι είστε καλύτερη παρέα με τον εαυτό σας, παρά με κάποιον που δεν είναι κατάλληλος για εσάς.

2. Μετράτε τις απόψεις των άλλων, αλλά εκτιμάτε περισσότερο τις δικές σας.

Μην ζητάτε συμβουλές εκτός αν το χρειάζεστε πραγματικά. Δίνετε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι το πρόβλημά σας και δεν επηρεάζεστε, από άλλους. Όταν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας για την επίλυση προβλημάτων γίνεστε πιο σίγουροι για τις ικανότητές σας, και δεν φοβάστε τις προκλήσεις και τα ρίσκα.

3. Είστε παρατηρητής.

Πάντα ασχολήστε με κάτι που σας ενδιαφέρει, και μαθαίνετε να παρατηρείτε καινούριες καταστασεις. Σας αρέσει να βρίσκετε άγνωστους καινοτόμους τρόπους δουλειάς και ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις σας. Προσπαθείτε να καταλάβετε , και να μάθετε τον τρόπο λειτουργίας των άλλων ανθρώπων γύρω σας,

4. Δίνετε μεγάλη αξία στη σιωπή.

Ο κόσμος είναι ένας πολυάσχολος τόπος, και αισθάνεστε ότι θέλετε να απομακρυνθείτε. Απολαμβάνετε τις δικές σας στιγμές ησυχίας. Μέσα στην ησυχία ακούτε όλα όσα συμβαίνουν μέσα σας. Μπορείτε να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας στις στιγμές που δεν υπάρχει τίποτα να σας αποσπά την προσοχή από τις σκέψεις και τα συναισθήματα, που απορρίψατε κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης ημέρας στη δουλειά.

5. Μαθαίνετε πώς να μιλάτε στον εαυτό σας.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να μιλάτε στον εαυτό σας.Κάθε άτομο έχει μια εσωτερική φωνή που τους μιλάει όλες τις ώρες, και όταν γεμίζετε το χρόνο σας με άλλους ανθρώπους, αγνοείτε αυτή τη φωνή, αλλά όταν είστε μόνοι, είναι η μόνιμη συντροφιά σας . Αυτή η φωνή σβήνει μόνο από εσας. Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας, διαμορφώνει τη σκέψη, την αναζήτηση, και καθορίζει ποιός είστε σε αυτόν τον κόσμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Όπως απομακρύνεστε από αρνητικούς φίλους που σας αναστατώνουν, είναι εξίσου σημαντικό να αποστασιοποιείτε τον εαυτό σας από μια αρνητική εσωτερική φωνή. Όταν είστε μόνοι, μπορεί να είναι δύσκολο να μείνετε θετικοί, αλλά πρέπει να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.

6. Σας αρέσει να αλληλεπιδράτε με άλλους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να βιώσουν κάποιο είδος τραγωδίας πριν αρχίσουν να καταλαβαίνουν πόσο σύντομη είναι η ζωή μας εδώ. Ο χρόνος είναι σημαντικός, όταν τον περνάτε με άλλους, αλλά δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα αδιάφορο, χωρίς ενδιαφέρον βαρετό άτομο, ή μια βαρετή συζήτηση. Μήπως βαριέστε επειδή δεν προσέχετε τι λένε; Ίσως αυτό είναι δικό σας πρόβλημα και όχι του περιβάλλοντός σας.

7. Αναδιατάξτε τα έπιπλα σας.

Όταν είστε μόνοι, συνηθίζετε στη ρουτίνα. Σας είναι πιο εύκολο να αισθάνεστε ότι τα πράγματα σπάνια αλλάζουν. Είναι αλήθεια . Τα πράγματα σπάνια αλλάζουν, εκτός αν κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια αλλαγής.

Το πρόβλημα είναι ότι η ουσιαστική αλλαγή είναι δύσκολη, και σπάνια ξεκινάει με αυτό που είναι δύσκολο. Για να κρατήσετε τα πράγματα σε κίνηση, προχωρήστε σε μερικές αλλαγές, όπως την αναδιάταξη των επίπλων σας, για να μην πέσετε θύμα της ρουτίνας.

8. Αποφύγετε την άσκοπη κατανάλωση.

Όταν είστε μόνοι, έχετε την απίστευτη ευκαιρία να σκέφτεστε ξεκάθαρα τη ζωή σας και την κατεύθυνση που θέλετε να πάρετε. Σε έναν κόσμο που συχνά γεμίζει με θόρυβο, σας δόθηκε το προνόμιο της ηρεμίας. Είστε ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι; Θέλετε να συνεχίσετε, ή αισθάνεστε δυσαρεστημένοι; Πρέπει να αλλάξετε κάτι;

9. Δημιουργία.

Η δημιουργία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας. Μέσα σε μια θάλασσα ανθρώπων (ή ακόμα και ενός μόνο ατόμου) ,που αγωνίζονται για την προσοχή σας είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή.

Όταν είστε μόνοι, το μόνο που σας σταματά από την ελεύθερη και απρόσκοπτη δημιουργία, είστε εσείς. Μπορείτε να χαθείτε με αφοσίωση στη δουλειά και να είστε σίγουροι ότι κάνετε κάτι πραγματικά σημαντικό.

Γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να αγνοήσετε την κλήση σας, και να αναζητήσετε προσωρινή άνεση σε πράγματα και ανθρώπους που θα σας αφήσουν ανεκπλήρωτους. Αξιοποιήστε τη μοναξιά σας.
10. Κάνετε σχέδια για το μέλλον και πραγματοποιήστε τα.

Το όνειρο της ζωής σας δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο αρκεί να σας ενθουσιάζει. Απαιτεί μόνο την παρουσία σας. Μην περιμένετε την τέλεια ευκαιρία, που δεν θα έρθει ποτέ. Όσο περισσότερο περιμένετε τόσο πιο δύσκολα θα αποφασίσετε για μια αρχή. Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξτε, αρκεί να είναι κάτι που σας αρέσει και δεν θα το εγκαταλείψετε με την πρώτη δυσκολία.

Στον μοναχικό βίο συμβαίνουν δύο πράγματα. Αποκτάς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου επειδή βλέπεις ότι είσαι ικανός να ζεις με τους δικούς σου όρους. Δεύτερον, αυτή η εμπιστοσύνη φέρνει νέους και ενδιαφέροντες ανθρώπους στη ζωή σας.

11. Όταν εργάζεστε με μια ομάδα, η πίεση για συμμόρφωση είναι μεγάλη.

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε τους άλλους και να κάνουμε συστηματικά συμβιβασμούς, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αποδεκτό από όλους.

Όταν είσαι μόνος, είσαι ελεύθερος να ακολουθείς αυτό που θέλεις στη ζωή σου. Έχεις την ελευθερία να είσαι εγωιστής, και να μην κάνεις συμβιβασμούς παρά μόνο για το καλύτερο.

Επωφεληθείτε από αυτή την ελευθερία! Ένα σημαντικό μέρος της ζωής να κάνουμε πράγματα που φαίνονται ακατανόητα ή μη πρακτικά για τους άλλους. Κάντε κάτι που δεν ξέρετε πώς θα τελειώσει.

Αν φοβάστε, θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό δεν πρέπει να κυριαρχεί στη ζωή σας. Ο φόβος είναι ένα κομμάτι της ζωής σας που το αφήνετε στην άκρη. Μην επιτρέπετε τις συμβουλές, ή τις απόψεις κάποιου άλλου, να σας αποτρέπουν ή να κατευθύνουν τον τρόπο εργασίας σας.

Το να είσαι μόνος και ευτυχισμένος, δεν σημαίνει ότι απομονώνεις τον εαυτό σου από τον κόσμο. Σημαίνει ότι μπορείς να περιβάλεις τον εαυτό σου με ανθρώπους, αλλά να μην εξαρτάσαι από αυτούς για την ευτυχία σου.

πηγη

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα άρθρα του Συναισθάνομαι έχουν καθαρά ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του προσωπικού σας Ιατρού ή Ψυχολόγου. Πρωτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να διαβάσετε στο διαδίκτυο πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας Ιατρό.
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"

Υποστηρίξτε με το Like σας την νέα σελίδα του Συναισθάνομαι στο Facebook

Η Ομάδα του Συναισθάνομαι σας περιμένει στην Σελίδα μας στο Facebook. Σας ευχαριστούμε.