Πώς θα νικήσουμε τις φοβίες μας

Published on 18 December 2017
 

Τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε μια φοβία ή έναν φόβο και να ξεπεράσουμε μια τέτοια αγχώδη κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι οι φοβίες είναι κοινές, δεν προκαλούν δυσφορία πάντα, ώστε να διαταράξουν σημαντικά τη ζωή μας. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έχει φοβία με τα φίδια, αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στις καθημερινές του δραστηριότητες ειδικά εφόσον ζει σε μια πόλη όπου δεν είναι πιθανό να συναντήσει φίδια. Από την άλλη, αν έχει μια σοβαρή φοβία στον συνωστισμό σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους, αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα για κάποιον που ζει σε πόλη. Αν η φοβία σας δεν επηρεάζει πραγματικά τη ζωή σας τόσο πολύ, πιθανώς τίποτα δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Όμως εάν αποφεύγετε δραστηριότητες ή καταστάσεις που προκαλούν φοβία και επηρεάζουν την κανονική λειτουργία σας ή σας κρατούν από το να κάνετε πράγματα που διαφορετικά θα απολαμβάνατε, ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.
πηγη

 

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα άρθρα του Συναισθάνομαι έχουν καθαρά ενημερωτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του προσωπικού σας Ιατρού ή Ψυχολόγου. Πρωτού ακολουθήσετε οποιαδήποτε θεραπεία μπορεί να διαβάσετε στο διαδίκτυο πάντα να συμβουλεύεστε τον προσωπικό σας Ιατρό.
Enjoyed this video?
"No Thanks. Please Close This Box!"

Υποστηρίξτε με το Like σας την νέα σελίδα του Συναισθάνομαι στο Facebook

Η Ομάδα του Συναισθάνομαι σας περιμένει στην Σελίδα μας στο Facebook. Σας ευχαριστούμε.